Dorpswoningen ()

Achter de rooilijn gelegen getuigen van kleine woningen, mogelijk opklimmend tot het begin van de 19de eeuw, zie de steile dakhelling, en in twee gesplitst in 1865; op het primitief kadaster is er bebouwing aanwezig.

Vandaag gaat het om twee woningen, samen vijf traveeën en één bouwlaag onder steil zadeldak (kunstleien) met de nok parallel aan de straat. Deels met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel geopend door rechthoekige muuropeningen onder houten latei. In nummer 38 bleef bovenaan een houten kozijnvenster bewaard.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling I (Zaventem), 1865/7.

Auteurs:  Kennes, Hilde