erfgoedobject

Boerenhuis

bouwkundig element
ID
40897
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40897
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Leegstaand, schuin ingeplant boerenhuis onder zadeldak (pannen), met een behouden traditionele kern uit de 18de eeuw, verhoogd en gewijzigd in de 19de eeuw. Oorspronkelijk breuksteenbouw met één bouwlaag, verhoogd met een halve verdieping van baksteen en afgewerkt met een getrapte baksteenfries. In de voorgevel, twee zandstenen deurtjes met negblokken en kwartholle dagkant aan de posten doch vernieuwde houten lateien; een bovendien met hoekconsooltjes onder de latei. Overige vensters en muren uit de 19de eeuw. In de achtergevel, een getralied venstertje van zandsteen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40897 (Geraadpleegd op )