Teksten van Dorpswoning

Dorpswoning (2013)

In de lintbebouwing opgenomen dorpswoning van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat.

De vandaag bepleisterde en beschilderde lijstgevel vertoont muurankers en wordt geopend door segmentboogvensters en dito deur in een zandstenen omlijsting met hoekblokken, vermoedelijk verwijzend naar een 18de-eeuwse kern. De aflijnende houten kroonlijst wordt gesteund door modillons.

Het aandak geregistreerd tijdens de eerste inventariscampagne in het begin van de jaren 1970 is niet langer zichtbaar.


Bron: -
Auteurs:  Kennes, Hilde
Datum: 2013


Je kan deze pagina citeren als: Kennes, Hilde: Dorpswoning [online], https://id.erfgoed.net/teksten/151522 (geraadpleegd op 14-04-2021)


Dorpswoning (1975)

Rijhuis met twee verdiepingen en een zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw. Gecementeerde voorgevel. Steekboogdeur en -vensters met lekdrempel. Links, aandak vermoedelijk met vlechtingen.


Bron: De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum: 1975


Je kan deze pagina citeren als: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne: Dorpswoning [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40924 (geraadpleegd op 14-04-2021)