erfgoedobject

Afspanning

bouwkundig element
ID
40927
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40927
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalige afspanning. Dubbelhuis met twee verdiepingen van vijf traveeën en een zadeldak (pannen), uit de 18de eeuw. Gecementeerde voorgevel. Rechthoekige vensters (zandsteen) en deur; laatstgenoemde en het venster erboven voorzien van een druiplijst. Bakstenen zijgevel met vlechtingen en een zandstenen zijgevel. Rechts, later toegevoegde bijbouw met rechthoekige inrijpoort, vensters en deur. De achtergevel met breukstenen sokkel telt slechts één bouwlaag; zandstenen deurtje met negblokken.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Afspanning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40927 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.