erfgoedobject

Dorpswoning

bouwkundig element
ID
40938
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40938
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Tweeverdiepingshuis onder zadeldak (pannen), voorzien van een volledig vernieuwde voorgevel doch met een zichtbare oudere kern (18de eeuw) in de rechterzijgevel: met vlechtingen afgewerkt bakstenen gebouw voorzien van een zandstenen schouderstuk en een topvenster met negblokken.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Bij de herinventarisatie in 2013 was de rechter zijgevel niet meer zichtbaar door de nieuwe bebouwing. Deze dorpswoningen behoorden in oorsprong samen met nummer 9 tot een voormalige hoeve (minstens opklimmend tot de 18de eeuw).
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Dorpswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40938 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.