Neoclassicistisch rijhuis van drie traveeën, drie bouwlagen en een entresol uit het tweede kwart van de 19de eeuw, vermoedelijk met oudere kern; pseudo-mansarde uit het interbellum. Het sterk verbouwde pand werd omstreeks 1990 gesloopt voor de bouw van een hotel.
Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met een volledig opengebroken pui en entresoL De eerste verdieping onderscheidt zich door rondboogvensters met geprofileerde archivolt op doorgetrokken imposten. Rechthoekige vensters met hardstenen lekdrempel op de tweede verdieping.
Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Braeken J. 2018: Neoclassicistisch rijhuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/297932 (geraadpleegd op ).
Rijhuis vermoedelijk met traditionele kern en neoclassicistische lijstgevel uit het tweede kwart van de 19de eeuw, van drie traveeën, drie bouwlagen en een entresol, onder een latere pseudo-mansarde. Begane grond en entresol zijn vrijwel volledig opengewerkt. Bovenverdieping respectievelijk doorbroken door middel van rondboogvensters met geprofileerde archivolten en imposten en rechthoekige vensters met lekdrempels.
Bron: GOOSSENS M. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A., STEYAERT R., ILLEGEMS P. & DE BARSÉE L. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3na, Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Plomteux G. & Goossens M. 1976: Neoclassicistisch rijhuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/4094 (geraadpleegd op ).