erfgoedobject

Dorpswoning van 1871

bouwkundig element
ID
40946
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40946
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning van 1871
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gecementeerd huis met anderhalve verdieping onder zadeldak (pannen) en met rechthoekige muuropeningen, gedateerd 1871 P door muurankers.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :

Aanvullende informatie

Door het weghalen van de cementering sinds de inventarisatie in de jaren 1970, werden de bouwsporen zichtbaar in de meest rechtse travee (mogelijk oorspronkelijk een poort?). De cementering werd waarschijnlijk aangebracht eind 19de, begin 20ste eeuw en was typisch voor de streek. De cementering hier was sober met uitgewerkte borstweringen, omlijstingen en omlopende banden (volgens een foto op een inventarisfiche uit het monumentenjaar 1975).
Auteurs : Verwinnen, Katrien
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoning van 1871 [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40946 (Geraadpleegd op )