Traditioneel diephuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed De Drij Ossenhoofden

Beschrijving

Traditioneel diephuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Het pand werd in neoclassicistische stijl aangepast door het verwijderen van de geveltop en het afsnuiten van de bedaking in de eerste helft van de 19de eeuw. In 1953 werd de getrapte geveltop heropgebouwd, naar een ontwerp door de architect Stan Soetewey uit 1952. Opdrachtgever was Adriaan Steers, uitbater van het aanpalende Hotel Métropole, waarmee het pand sinds 1935 een eenheid vormde. Het werd omstreeks 1990 gesloopt voor de bouw van een hotel, met reconstructie van de trapgevel.

Gecementeerde trapgevel van zeven treden met topstuk. Winkelpui, registers van rechthoekige vensters met lekdrempel, rechthoekig tweelicht en luik in de geveltop.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 18#30479 en 18#2980; foto FOTO-OF#5880.