erfgoedobject

Boerenhuis

bouwkundig element
ID
41053
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41053
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Eénlaags boerenhuis met mank en steil zadeldak (pannen) op geprofileerde houten modillons (slechts gedeeltelijk in de voorgevel bewaard), wat wijst op een 18de-eeuwse kern, doch het huidig uitzicht resulteert van aanpassingen in de loop van de 19de eeuw. Witgeschilderd baksteenmetselwerk met verhoogde begane grond voorzien van rechthoekige vensters en deuren (19de eeuw). In de bakstenen (Rijnvorm) zijgevel, twee kleine steekboogvenstertjes van baksteen. Haaks bijgebouwtje onder zadeldak (pannen) met een getralied houten kozijnvenstertje (18de eeuw?).


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Boerenhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41053 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.