Pastorie Sint-Adrianusparochie

Beschrijving

Naar verluidt eertijds mogelijk pastorie. Verankerd, bakstenen breedhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel; vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Eenvoudige, aangepaste vensters op de begane grond; kleine nagenoeg vierkante bovenvensters. Rechthoekige deur in vlakke, deels beschilderde omlijsting van arduin. Rechter zijgevel met bewaarde muurvlechtingen en gedicht rondboogvenster.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :