Onderwijzerswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onderwijzerswoning

Beschrijving

Voormalige onderwijzerswoning van de aangrenzende, gemeentelijke dubbelschool (nummers 90-94), opgetrokken naar ontwerp van P.J. Taeymans, van 1904. De oude onderwijzerswoning werd aansluitend ingericht als gemeentehuis.

Eenvoudig, half vrijstaand breedhuis met heden bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint; vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). De sobere steekboogvensters op arduinen lekdrempels zijn beluikt op de begane grond, terwijl de puilijst en houten kroonlijst op klossen zorgen voor het horizontaal accent.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, plannen S 19, Hulshout; Gemeentehuizen, Hulshout, dossier 1.