Kapelletje van Klein Brustem

Beschrijving

De kapel bevindt zich links van nummer 26. "Kapelletje van Klein Brustem", gelegen op een grotendeels omhaagd plantsoen.

Rechthoekige kapel onder vooraan sterk overkragend zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), van 1988, ter vervanging van een lemen kapel van 1870 (uit dank om een genezing), herbouwd in steen in 1880, doch gesloopt in 1966 (zie gevelsteen in rechter zijgevel). Bepleisterde en beschilderde puntgevel met licht getoogde deur. Bepleisterd en beschilderd interieur met ziende kap; diverse plaasteren heiligenbeelden.

• LAMBRECHTS R., "Klein-Brustem" gekend bedevaartsoord te Hulshout, in Mededelingenblad Heemkring Kanton Westerlo, VII, 1980, nummer 2, p. 44-49.
  • NESTOR L., Hulshout, ons lieflijk dorpje, s.l., 1987, p. 46-47.