Herberg In de Ster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg In de Ster

Beschrijving

"Herberg In de Ster, met oudste vermelding in 1600. Bepleisterd en geel beschilderd hoekpand met huidig uitzicht uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; vijf traveeën + afgesnuite hoek + twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Lijstgevel gemarkeerd door rechthoekige muuropeningen; witgeschilderde muurbanden, imitatiehoekblokken en deels omlopende omlijsting met dropmotief.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde