Gekoppelde rijhuizen in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Geheel van twee gekoppelde rijhuizen in neoclassicistische stijl uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Panden van elk drie traveeën en vier bouwlagen onder een mansardedak met dakkapellen. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met doorlopende registers en zelfde ordonnantie, doch verschillen in decoratie van de borstweringen. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijstingen over de penanten heen, doorlopende cordons en doorgetrokken lekdrempels. Rijke kroonlijst met tandlijst en klossen; verkropping ter hoogte van de oorspronkelijke deurtravee (?). Verbouwde begane grond.

Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek