erfgoedobject

Kapel Heilige Antonius van Padua

bouwkundig element
ID
41094
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41094

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gelegen op de hoek met Groenstraat. Kapel Heilige Antonius van Padua, gelegen op een deels met haagbeuk omgeven perceel, opgeknapt naar aanleiding van het Jaar van het Dorp (1978).

Bepleisterde en beschilderde kapel onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien), van 1900, zie het jaartal in fronton, ingetekend op het kadaster in 1901. Rechthoekige plattegrond met driezijdige sluiting. Frontongevel met eenvoudige rechthoekige deur met afgeronde bovenhoeken. Erboven spiegel met opschrift "h. antonius/ aanhoor ons". Sober bepleisterd en beschilderd interieur met dito kap en plaasteren Sint-Antoniusbeeld.

  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Hulshout/Westmeerbeek, schetsen 1901/4.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Kapel Heilige Antonius van Padua [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41094 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.