erfgoedobject

Hoekhuis

bouwkundig element
ID
41116
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41116
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met de Hoogstraat. Hoekhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), vermoedelijk in het tweede kwart van de 20ste eeuw samen met aangepaste nummer 11 opgetrokken als eenheidsbebouwing en nog art-decogetint qua opbouw, materiaalgebruik en afwerking; op het kadaster geregistreerd in 1949. Geel bakstenen lijstgevels met verspringende volumes, geaccentueerd door gebogen vensterpartij, halfronde erker en afgerond bovenvenster. Rechthoekige muuropeningen met gebruik van glas in lood.

  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Laakdal/Eindhout, schetsen 1949/10.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoekhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41116 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.