Parochiekerk Sint-Jozef Werkman

Beschrijving

Kerk van 1967-1969 naar ontwerp van R. Van Steenbergen gelegen in bebost gebied met recente woonwijk; rechthoekig hoofdvolume en hoge vrijstaande, vierkante toren ten oosten onderling verbonden door omlopende galerij, omringende geplaveide parking. Sobere baksteenbouw met opengewerkte zijgevels. Uitspringende portalen en overluifelde hoofdingang.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita
Datum  :