• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) met houten kroonlijst met tandlijst en consoles, volgens kadastrale leggers opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw, aanvankelijk één bouwlaag in de 20ste eeuw verhoogd met bovenverdieping.

Bakstenen lijstgevel met gecementeerde en beschilderde banden en lelievormige ankers. Beluikte steekboogvensters, bovenverdieping met doorlopende arduinen lekdrempels. Steekboogdeur in vlakke arduinen omlijsting met sobere sluitsteen onder geprofileerde waterlijst. Sobere verankerde achtergevel met dubbele tandlijst en houten lateien. Omringende en omhaagde tuin.

Auteurs: Steyaert, Rita