Kapel Onze-Lieve-Vrouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Nabij de Stationsstraat gelegen kapel, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. Sobere bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond, naar verluidt omwille van een wegverbreding afgebroken en heropgebouwd in het begin van de jaren 1950.

Gegevens betreffende de vroegere kapel konden niet achterhaald worden; ze staat wel ingetekend te midden van de straat in de Atlas der Buurtwegen van 1843. Puntgevel met korfboogdeur en bekronend betonnen kruis, opschrift "Gegroet uw Hemelmoeder/ Ramsel". Eenvoudig bepleisterd en beschilderd interieur, dito kap.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Herselt/Ramsel, 1953/56.