Vosdonkhoeve

Beschrijving

Zogenaamde "Vosdonkhove" een in oorsprong 17de-eeuwse pachthoeve van de abdij van Tongerlo; herhaaldelijk aangepast. Het houten kloosterkozijn met natuurstenen tussendorpel van de opkamer in de linker zijgevel verwijst nog naar de oude kern samen met het getraliede keldergat.

• EYCKMANS K., De Vosdonkhoeve te Ramsel: een bijdrage tot haar geschiedenis, in Mededelingenblad Heemkring Kanton Westerlo, XI, 1984, nummer 2, p. 57-71.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde