erfgoedobject

Sint-Annakapel

bouwkundig element
ID
412
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/412

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Annakapel
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Rechthoekig gebouw, schuin ingeplant aan een kruispunt op het zogenaamde "Wijveld". Vernoemd in 1651 en heropgebouwd in 1743, waaraan een kleine gevelsteen (voorgevel) herinnert.

Bepleisterd en grijsgeschilderd bakstenen gebouw onder een geknikt zadeldak met natuurstenen aandaken en schouderstukken (voor- en achtergevel). Beschilderde plint van zandsteen en arduin. In voorgevel, steekboogdeur in een omlijsting van zandstenen en arduinen negblokken, met sluitsteen en geprofileerde druiplijst met oren, bekroond met een oculus. Steekboogvenster in een gecementeerde natuurstenen omlijsting in de zijgevels.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Sint-Annakapel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/412 (Geraadpleegd op )