• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het derde kwart van de 19de eeuw; eertijds één geheel met nr. 49 (zie oude prentkaarten).

Beschilderde lijstgevel met brede puilijst en gelede architraaf. Rechthoekige vensters, op bovenverdieping met afgeronde bovenhoeken en geriemde omlijsting met rocaillesleutel, aangepast benedenvenster. Rechthoekige deur in entablementomlijsting met geprofileerde waterlijst op voluten. Eertijds bredere, doch identieke nummer 49 heden aangepast in samenhang met en ten behoeve van de horecafunctie (zie nummer 50).

Auteurs: Steyaert, Rita