Vrijstaande pastorie in neotraditionele stijl, gelegen tegenover de kerk, gebouwd in 1896-1898 (zie gevelsteen naast inkom, eerstesteenlegging 1/10/1896) naar ontwerp van P. Langerock (ontwerp dateert van juli 1895).
Deels onderkelderd dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (daknok evenwijdig aan de straat, leien). Verankerde baksteenbouw op dito plint met omlopende muurbanden van witte baksteen. Lijstgevels met houten kroonlijst op dito modillons. Tegen de zuidelijke zijgevel een haakse aanbouw van één bouwlaag; vermoedelijk bestond de oorspronkelijke aanbouw slechts uit het eerste travee onder lessenaarsdak (golfplaten), later werd dit uitgebreid met het volume onder pannen zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde arduinen lekdrempels en dito lateien onder ontlastingsboog, in de voorgevel met gekleurde booglijst. Overwegend origineel schrijnwerk; inkomdeur met lateiconsooltjes en een getralied bovenlicht; beluikte benedenvensters. In voorgevel neogotische nis met beeld van de Goede Herder. Achterste gedeelte onderkelderd, zie getraliede met arduin omlijste keldervensters in achtergevel. Aanbouw met segmentbogige venstertjes en deuren.
Typische planindeling interieur
Gelijkvloers. Centrale gang met links en rechts telkens twee vertrekken, rechts aaneengeschakeld. Gang met lambrisering, beschilderd met een houtimitatie. Tegen de achtergevel een bordestrap waaronder een afkasting met trap naar de kelder. Originele binnendeuren (pitchpine). Eenvoudige vertrekken met vlak plafond, marmeren schouwen en vloeren bekleed met balatum. De op het ontwerp voorziene uitbouw tegen de achtergevel met inkomportaal en wc werd niet uitgevoerd. Verdieping. Centrale gang met aan weerszijden twee kamers; (later ingebrachte?) sanitaire ruimte tussen de twee voorste vertrekken.
Met beuk behaagd perceel; voortuin aangelegd met met buxus omzoomde perken en afgesloten met een ijzeren poort tussen dito hekpijlers met bolornament. Achtertuin zonder specifieke aanleg.