erfgoedobject

Gebouw

bouwkundig element
ID
41326
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41326
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voorheen horend bij nummer 16, twee verdiepingen hoog breukstenen gebouw, heden met plat dak, doch eertijds met afgesnuit zadeldak. Verbouwde begane grond met kordon van zandsteen; twee bovenvensters met sponning en negblokken van zandsteen. In de zijgevel, uitspringende puilijst ter bekroning van de tweede bouwlaag; drie rechthoekige vensters met sponning, verbouwd venster en deur.

Ertegenover, in een aanhorigheid boven een poort met zandstenen stijlen en houten latei, een fraai kapelletje van zandsteen: rondboognis geflankeerd door pilastertjes onder een entablement en met de letters "MAR" in een accoladefrontonnetje.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gebouw [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41326 (Geraadpleegd op )