Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met twee bouwlagen en een zeer mank zadeldak (pannen en kunstleien), door gevelankers aan de Kerkstraat gedateerd 1637 doch in het tweede kwart van de 18de eeuw vergroot met een bijgebouw tegen de achtergevel en tijdens de 19de eeuw gecementeerd.

Beschilderde en gecementeerde gevel aan de Kerkstraat met afgeschuinde plint en rechthoekige vensters met stucdecoratie uit de 19de eeuw. Eveneens gecementeerde zijgevel met overhoeks topstuk en schouderstukken en rechthoekige vensters; in het bijgebouwde gedeelte, een op de imposten "Anno 1729" gedateerde rondboogdeur met geprofileerde en geringde omlijsting van zandsteen voorzien van drie sluitstenen en een op spiraaltjes uitlopende druiplijst; bekronende oculus met imposten, sleutel en druiplijst. Rechthoekige vensters in de één bouwlaag tellende achtergevel met haaks bijgebouw van breuksteen onder pannen zadeldak; de vroegere tuin werd ingericht als parkeerplaats; resten van breukstenen aanhorigheden.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne