erfgoedobject

Gebouw

bouwkundig element
ID
41340
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41340
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

L-vormig gebouw met anderhalve verdieping en zadeldak (pannen), door verankering in de gecementeerde straatgevel gedateerd 1887. Steekboogvensters in gecementeerde omlijstingen met lekdrempels; steekboogdeur met uitstekende zwikken in een zandstenen omlijsting voorzien van neuten, uitspringende imposten, sluitsteen en uitgewerkte tussendorpel met initialen VDLD (?). De behouden breuksteenbouw zou kunnen wijzen op een oudere kern; linkerzijpuntgevel met bakstenen top en de zijgevel achteraan afgewerkt met vlechtingen en topstuk.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gebouw [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41340 (Geraadpleegd op 23-06-2021)