Jachtpaviljoen van het kasteel van Ham

Voormalig jachtpaviljoen van het kasteel van Ham, uit midden 18de eeuw.

Een lage constructie van drie traveeën met pannen schilddak, voorzien van houten dakkapel. Baksteenmetselwerk met gebruik van zandsteen voor de sokkel, de hoekblokken, de geprofileerde kroonlijst, de omlijstingen en het cordon ter hoogte der onderdorpels.

Beluikte rechthoekige vensters in zandstenen omlijsting. Centrale rondboogdeur met neuten, negblokken en imposten, ingeschreven in een rechthoekige omlijsting met sleutel, geprofileerde kroonlijst en ingediepte zwikken; ovaal bovenlicht met imposten, sleutel en druiplijst.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne