Boerenhuis

Beschrijving

Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met één bouwlaag en zadeldak (pannen), uit de 18de eeuw. Zandsteenbouw in breuksteenverband. Voorgevel met twee voormalige zandstenen kruisvensters met negblokken en een rondboogdeur met uitspringende imposten, sluitsteen en rechthoekig bovenlicht. Rechts, herstellingen van baksteen met rechthoekige deur en kleine uitsprong. Witgekalkte achtergevel met een getralied kloosterkozijn, een getralied voormalig kruisvenster en een recentere deur. Zijpuntgevels met overhoeks topstuk en vlechtingen van baksteen en zandstenen schouderstukken. In de linkerzijgevel, een voormalig kruisvenster, een getralied kloosterkozijn, een rechthoekig venstertje met negblokken en een luikgat in de top.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne