erfgoedobject

Boerenhuis

bouwkundig element
ID
41377
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41377
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met één bouwlaag en zadeldak (pannen), uit de 18de eeuw. Zandsteenbouw in breuksteenverband. Voorgevel met twee voormalige zandstenen kruisvensters met negblokken en een rondboogdeur met uitspringende imposten, sluitsteen en rechthoekig bovenlicht. Rechts, herstellingen van baksteen met rechthoekige deur en kleine uitsprong. Witgekalkte achtergevel met een getralied kloosterkozijn, een getralied voormalig kruisvenster en een recentere deur. Zijpuntgevels met overhoeks topstuk en vlechtingen van baksteen en zandstenen schouderstukken. In de linkerzijgevel, een voormalig kruisvenster, een getralied kloosterkozijn, een rechthoekig venstertje met negblokken en een luikgat in de top.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Boerenhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41377 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.