erfgoedobject

Semigesloten hoeve Sint-Martinushof

bouwkundig element
ID
41385
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41385

Juridische gevolgen

Beschrijving

Semigesloten opstelling met een L-vormig gebouw van 1731 en een omheind erf. Breukstenen gebouw van zandsteen afgedekt met een zadeldak (pannen) op geprofileerde houten modillons.

Vensters met kruiskozijn. Naar rechts verplaatste deur met "anno 1731" op de imposten; het bovenlicht van de deur bleef op de oorspronkelijke plaats behouden. Links, voorheen opkamers, waarvan het niveau echter circa 1969 werd verlaagd.

In de haakse stalgevel, drie rondboogdeuren van zandsteen. Zijgevels met vlechtingen en topstuk van gesinterde steen en zandstenen schouderstukken, de linker voorzien van topvenstertjes en twee kloosterkozijnen en een wigvormig ontlastingssysteem van zandsteen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Semigesloten hoeve Sint-Martinushof [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41385 (Geraadpleegd op 23-06-2021)