Boerenwoning

Gemeente Steenokkerzeel

• Inventarisatie Steenokkerzeel (geografische inventarisatie: 01-01-1975 - 31-12-1975).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Boerenwoning

is beschermd als monument Boerenwoning

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Perk

Beschrijving

Achteruitspringend ten opzichte van de breukstenen omheiningsmuur van de rentmeesterswoning, boerenhuisje met één bouwlaag en steil zadeldak (pannen) met dakvenster, uit de 17de eeuw met aanpassing uit de tweede helft van de 18de eeuw.

Zandsteenbouw in breuksteenverband. Twee beluikte steekboogvensters in vlakke zandstenen omlijstingen (tweede helft 18de eeuw). Een vlak omlijste rondboogdeur en een tweede rondboogdeur met kwartholle neg, uitstekende imposten en sluitsteen; links, verbouwde rechthoekige deur. Linkerzijpuntgevel met bakstenen vlechtingen en schouderstukken van zandsteen.

Auteurs: De Maegd, Christiane & Van Aerschot, Suzanne