erfgoedobject

Hoeve in L-vorm

bouwkundig element
ID
41391
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41391
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

In twee woningen verdeelde L-vormige hoeve met moeilijk te dateren oude kern, gezien de verbouwde muuropeningen. Boerenhuis (nok evenwijdig aan straat) met één bouwlaag en zadeldak (pannen); zandsteenbouw met gecementeerde voorgevel en rechthoekige muuropeningen in gecementeerde omlijstingen. Haakse voormalige schuur (nr. 12) met afgesnuit zadeldak (pannen); beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels van arduin (19de-20ste eeuw) in de langsgevel; in de zijgevel, drie met baksteen omlijste uilengaten en een grillig gevormde steen als spuwertje ingemetseld in de top; schuurpoort met bakstenen posten en houten latei.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoeve in L-vorm [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41391 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.