erfgoedobject

Hoevetje

bouwkundig element
ID
41417
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41417
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voorheen een L-vormig hoevetje met één bouwlaag van breuksteen onder pannen zadeldak, uit begin 18de eeuw doch naderhand met een halve verdieping verhoogd en voorzien van een cementbepleistering in de voorgevel; laatstgenoemde met rechthoekige muuropeningen, met afgeschuinde deurstijlen en sommige vensterposten met sponning.

Zichtbaar breuksteenmetselwerk in de achtergevel; rechthoekige deur met houten latei (voorheen vermoedelijk rondboogvormig) die de oorspronkelijke geprofileerde posten met negblokken en "Anno/1702" gedateerde imposten behoudt; links, een getralied zandstenen venstertje met negblokken en uitspringende latei boven een keldergat; voorts verbouwde muuropeningen, sommige met resterende omlijstingen, onder meer een rechthoekige deur in het haaks gedeelte.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoevetje [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41417 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.