erfgoedobject

Woonhuis

bouwkundig element
ID
41446
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41446
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Langshuis met hoge sokkel, twee verdiepingen en zadeldak uit de 16de eeuw(?). Zijtrapgevels: hoog schouderstuk en acht van dekplaat voorziene treden; een rechthoekig venstertje met middenkalf, een rondboogvenster op de bovenverdieping en een rechthoekig raampje in de top, met doorlopende dorpellijst; laat 18de-eeuwse deur met vlakke omlijsting en uitstekende sluitsteen. Muizentandlijst bewaard in de achtergevel. Volledig verbouwde voorgevel.


Bron     : Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs :  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Woonhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41446 (Geraadpleegd op )