Café De Zwaan

• is aangeduid als beschermd monument Café De Zwaan

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Rillaar

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Bakstenen dubbelhuis met twee verdiepingen dagtekenend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Steekboogramen voorzien van zandstenen omlijstingen met naar onder uitstekende sluitsteen. Rijker opgevat middenrisaliet met Louis XV-deur, verfraaid met Franse voegen en plastische schelp- en loofmotieven en gemarkeerd door een geprofileerde tussendorpel en een entablement; middenvenster geflankeerd door pilasters en voorzien van een sluitsteen en een geprofileerde kroonlijst.

Auteurs : Genicot, Luc, Van Aerschot, Suzanne, de Crombrugghe, Anne, Sansen, Hadewych, Vanhove, Jacqueline