erfgoedobject

Woning met muurvlechtingen

bouwkundig element
ID
41480
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41480
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Langshuis met twee verdiepingen uit de tweede helft van de 18de eeuw; steekboogvensters op de begane grond en rechthoekige muuropeningen op de bovenverdieping; oorspronkelijke deur met pilaster-stijlen en geprofileerde imposten. Zijgevel voorzien van schouderstukken en muurvlechtingen. Wijzigingen: cementbepleistering van de gevel, tweede voordeur, aanpassing van twee vensters. Kleine bijbouw met schouderstukken en muurvlechtingen.


Bron     : Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs :  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Woning met muurvlechtingen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41480 (Geraadpleegd op )