Watermolen van 1750

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Watermolen van 1750

Beschrijving

Langshuis met anderhalve verdieping en zadeldak, boven de deur voorzien van volgend bouwopschrift: I.P.G./ 1750/ C.V.B./ M.D.C.C.L. Typische, late voortzetting van de traditionele bak- en zandsteenstijl; kruisvensters met waaiervormige ontlastingsbogen; rondboogdeur op stijlen (hoekkettingen) met uitstekende imposten, geprofileerde boog verrijkt met een uitspringende sluitsteen onder een korte, halfronde druiplijst. Toevoeging van speklagen in de voorgevel, aanpassingen en uitbreiding in de 20ste eeuw.