Panishoeve

Alternatieve naam Flierbeekhof

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Panishoeve of Flierbeekhof

Typologiehoeven
Stijltraditioneel
Datering17de eeuw, 18de eeuw

Beschrijving

L-vormig gebouw in traditionele bak- en zandsteenstijl uit de 17de en 18de eeuw. Kruisvensters met strek en dubbele ontlastingsboogjes (laatstgenoemde in achtergevel); kroonlijsten van overhoekse muizentand. In het langsgebouw uit de 17de eeuw, rondboogdeur voorzien van imposten en sluitsteen en een geprofileerde druiplijst onder een ovaal bovenlicht met waterlijst; gelijksoortig, doch eenvoudiger uitgewerkt deurtje in de achtergevel. Dwarsgebouw uit de eerste helft van de 18de eeuw met fraaie korfboogdeur ingeschreven in een rechthoekige met druiplijst gemarkeerde omlijsting: stijlen gevat tussen geprofileerde neuten en imposten; uitstekende sluitsteen; ovaal bovenlicht gevat tussen volutes. Laatstgenoemd gebouw ten dele verbouwd en verruimd met recente bijbouwen.