Traditioneel diephuis met neoclassicistische lijstgevel

Beschrijving

Traditioneel diephuis dat minstens opklimt tot de 17de eeuw, waarvan de trapgevel in 1872 door aannemer Franciscus Leopoldus Grymonpont werd aangepast tot lijstgevel, door het vervangen van de geveltop door een mezzanine. Opdrachtgever was de handelaar in verven en vernissen H.G Van Put-Van der Heyden. Van Grymontpont zijn in Antwerpen bouwprojecten geïdentificeerd uit de jaren 1871 tot 1886.

Diephuis van drie traveeën, drie bouwlagen en een mezzanine onder een afgesnuit zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen). Recent opnieuw bepleisterde lijstgevel met behouden smeedijzeren muurankers in de rechter travee, die getuigen van de kern in bak- en zandsteenbouw. Verkleinende registers van aangepaste, rechthoekige bovenvensters – vroegere kruiskozijnen – en mezzaninevensters, met individuele, hardstenen lekdrempels. Een houten kroonlijst op klossen en tandlijst vormt de gevelbeëindiging. De oorspronkelijk klassieke, houten winkelpui met zijportaal, pilasters en entablement is volledig verbouwd.