erfgoedobject

Gesloten hoeve Sint-Medardushof

bouwkundig element
ID
41503
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41503

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de 17de - 18de eeuw. Brabantse schuur met rondbooginrijpoort voorzien van een arduinen omlijsting (waarboven een kapelletje met een sterk beschadigd beeldje) met bouchardeslagversiering; aanpalende gelijkaardige poort verleent toegang tot het binnenhof. Twee verdiepingen hoog boerenhuis met laat-18de-eeuws uitzicht; steekboogvensters met bepleisterde omlijsting, rechthoekige deuropening (kruisramen bewaard in de achtergevel). Stallen en bijbouwen uit de 18de, 19de, 20ste eeuw.


Bron     : Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs :  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline
Datum  :

Aanvullende informatie

De hoeve beheerst het beeld in de Blokkenstraat en was - voor de aanleg van de snelweg E5 (E40) ten zuiden ervan - landelijk gelegen, op een licht glooiende helling van de Voervallei.

Auteurs : Daemen, Caroline
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve Sint-Medardushof [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41503 (Geraadpleegd op )