Traditioneel diephuis met neoclassicistische lijstgevel

Beschrijving

Traditioneel diephuis dat minstens opklimt tot de 17de eeuw. Het pand werd in de eerste helft van de 19de eeuw in neoclassicistische stijl met een lijstgevel, door het vervangen van de geveltop door een bijkomend verdieping.

Diephuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen). De recent opnieuw bepleisterde lijstgevel, mogelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, is opgebouwd uit verkleinende registers van rechthoekige bovenvensters vensters met hardstenen lekdrempel en onderdorpel. De blindvensters in de uiterste traveeën van de topgeleding getuigen van de vroegere geveltop. Van het oorspronkelijk klassieke hoofdgestel rest slechts de houten kroonlijst op klossen. Verbouwde pui. Achtergevel: bepleisterde puntgevel met aandak.