Hoeve Schotteshof

Gemeente Bierbeek

• Inventarisatie Bierbeek (geografische inventarisatie: 01-01-1969 - 31-12-1969).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve Schotteshof

is beschermd als monument Hoeve Schotteshof

is beschermd als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeve Schotteshof met omgeving

Beschrijving

"Schotteshof", naar de eigenaars uit de 17de eeuw (zie wapensteen op het poortgebouw). Voorheen grote, gesloten hoeve uit de 17de-18de eeuw, omgeven met een omheiningsmuur. Vierkante poorttoren met zandstenen risaliet, schietgaten en duiventil. Boerenburgerhuis met kern uit de 17de eeuw doch grondig gerestaureerd en gewijzigd begin 20ste eeuw. Van de aanhorigheden resten alleen de stallingen uit de 18de eeuw; de overige dienstruimten (brouwerij, schuur enzoverder) werden afgebroken in het eerste kwart van de 20ste eeuw.