erfgoedobject

Huis met rondboogdeur van 1743

bouwkundig element
ID
41561
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41561
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Verbouwd huis waarvan een rechthoekige vensteromlijsting en de 1743 gedateerde rondboogdeur bewaard gebleven zijn: vlakke zandstenen deurstijlen voorzien van geprofileerde basissen en imposten; gestrekte druiplijst lopend in het verlengde van de sluitsteen, waardoor de rondboog in een rechthoek ingeschreven wordt; jaartal in de zwikken; heden dichtgemetseld ovaal bovenlicht met druiplijst, met de rechte lijst verbonden door middel van volutes.


Bron: GENICOT L.F., VAN AERSCHOT S., DE CROMBRUGGHE A., SANSEN H. & VANHOVE J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs: Genicot, Luc; Van Aerschot, Suzanne; de Crombrugghe, Anne; Sansen, Hadewych; Vanhove, Jacqueline
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Huis met rondboogdeur van 1743 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41561 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.