erfgoedobject

Deur in zandstenen omlijsting

bouwkundig element
ID
41562
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41562
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Rechthoekige deur met zandstenen omlijsting voorzien van een uitstekende sluitsteen en een tussendorpel, vermoedelijk daterend uit het einde van de 18de eeuw.


Bron     : Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs :  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline
Datum  :

Aanvullende informatie

De deur in zandstenen omlijsting die beschreven wordt in deze fiche kan niet worden gelokaliseerd. Het adres Molenstraat 2, dat vermeld werd in de inventaris van 1971, bestaat niet meer. Het is niet duidelijk of het pand op dat adres ondertussen werd gesloopt.

Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Deur in zandstenen omlijsting [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41562 (Geraadpleegd op )