Rijhuis met traditionele kern

Beschrijving

Rijhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). Het gebouw met traditionele kern klimt op tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, en werd aangepast in de loop van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, mogelijk in bak- en zandsteenbouw, de eerste en tweede verdieping verankerd door smeedijzeren muurankers. Registers van aangepaste, rechthoekige vensters - vroegere gekoppelde kruiskozijnen met kwartholle negblokken - op doorgetrokken lekdrempels; laaddeur in de middenas van de topgeleding. Verbouwde pui.