Allerheiligenkapel

Beschrijving

Neoclassicistisch gebouw van 1854 ter plaatse van een vroegere barokkapel (ingemetste gevelsteen met jaartal 1658).

Mobilair. Kruisafneming (circa 1700?); barokke en folkloristische houtsculpturen uit het eerste kwart van de 16de eeuw en uit de 18de eeuw; houten bas-reliƫfs op het doksaal 1761-1763; Louis XV-communiebank (midden 18de eeuw); koorhek (1762); neoclassicistisch altaar (19de eeuw).

Auteurs : Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline, de Crombrugghe, Anne