Woning De Helle

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning De Helle

• is aangeduid als beschermd monument Woning De Helle

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Grote Markt en omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning De Helle

Beschrijving

Met zandsteen bekleed dubbelhuis met drie verdiepingen in Louis XVI-stijl uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Horizontale geledingen gemarkeerd door de puilijst, een gordellijst en een gemoulureerde kroonlijst. Rechthoekige deur, met geprofileerde omlijsting, op vlakke neuten, geflankeerd door smalle pilasters, uitlopend op gegroefde en met droppen versierde consoles die de kroonlijst dragen; fries verrijkt met een festoenmotief. Rechthoekige vensteromlijstingen (ramen met roedeverdeling); middenvenster van de bel-etage bekroond met een guirlande onder de vooruitspringende cordonband. Rondbooginrijpoort voorzien van imposten en volutesluitsteen, ingeschreven in een rechthoekige omlijsting.