Burgerhuizen De Sleutels en Het Lammeke

Beschrijving

Twee rijhuizen waarvan de voorgevels opgenomen werden in een ruime compositie met classicistische inslag uit einde 18de eeuw. Twee en een halve bouwlaag bekroond met een driehoekig fronton. In de met zandsteen beklede voorgevel worden de horizontale geledingen sterk gemarkeerd door cordonbanden en een entablement met een fries van trigliefen en metopen en een kroonlijst.

Traveeën der benedenverdieping geritmeerd door pilasters rustend op classicistische consoles en de geprofileerde deur- en vensteromlijstingen; uitgewerkte houten waaiers met zinnebeeld van het huis. Lateien en vensterdammen verfraaid met ornamenten in navolging van de Louis XVI-stijl.