Vermoedelijk natuurstenen Mariabeeld toegeschreven aan Peeter Overlaet of Walter Pompe, uit de 18de eeuw. Het beeld stond oorspronkelijk opgesteld tegen het hoekhuis van Huikstraat en Keistraat, tegen een geschilderde achtergrond, bekroond door een zinnebeeldige Duif in een stralenkrans met gevleugelde engelenhoofdjes.
Bij de sloop van het pand voor de bouw van een in 1975 ontworpen sociaal wooncomplex van De Goede Woning, werd het beeld onzorgvuldig weggebroken, met verlies van de engeltjes. Bij de terugplaatsing tegen de gevel van het wooncomplex in 1992, werden achtergrond, Duif en stralenkrans weggelaten, het baldakijn vernieuwd, en eigentijdse kronen toegevoegd.
Zwierige Madonna met Kind op linker arm, de slang onder haar voeten vertrappend. De sokkel in de vorm van een wereldbol, is versierd met engelenhoofdjes en wolken. Kleine smeedijzeren lichtarm.
Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Braeken J. 2017: Onze-Lieve-Vrouwebeeld [online], https://id.erfgoed.net/teksten/202936 (geraadpleegd op ).
Tegen hoekpenant van hoekhuis zeer zwierige Onze-Lieve-Vrouw met Kind op linker arm, de slang onder haar voeten vertrappend. Op de achtergrond: stralenkrans en gevleugelde engelenhoofdjes. Driekantige luifel en wereldbolvormige sokkel versierd met engelenhoofdjes en wolken. Kleine lichtarm.
Bron: GOOSSENS M. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A., STEYAERT R., ILLEGEMS P. & DE BARSÉE L. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3na, Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Plomteux G. & Goossens M. 1976: Onze-Lieve-Vrouwebeeld [online], https://id.erfgoed.net/teksten/4178 (geraadpleegd op ).