Pastorie Onze-Lieve-Vrouwparochie

Beschrijving

Bakstenen dubbelhuis met twee verdiepingen, schilddak en twee dakvensters uit midden 18de eeuw. Voorgevel voorzien van steekboogramen met uitstekende zandstenen omlijstingen en sluitsteen. Regelmatige, licht uitspringende hoekstenen en middenrisaliet gemarkeerd door oplopende pilasters van zandsteen. Fraaie Frans-classicistische steekboogdeur met geprofileerde stijlen op neuten, en kroonlijst met geprofileerd beloop.

Aanvullende informatie

De hardstenen omlijsting van de voormalige inrijpoort in Lodewijk XVI-stijl werd geïntegreerd in de nieuwe vleugel ter hoogte van de Verversgracht 2-4.