Kasteelhoeve

Beschrijving

Van de kasteelhoeve rest het monumentale poortgebouw (voorheen met ophaalbrug) verrijkt met wapenstenen en gedateerd 1629. Aanpalende stallingen met kleine rechthoekige venstertjes voorzien van picturaal behandelde ontlastingsbogen van bak- en zandsteen, heden gedeeltelijk verbouwd en aangepast als pachterswoning. Grote en merkwaardige dwarsschuur met trapgevels, gedateerd 1626 en voorzien van wapenstenen.

Auteurs : Genicot, Luc, Van Aerschot, Suzanne, de Crombrugghe, Anne, Sansen, Hadewych, Vanhove, Jacqueline